viernes, 30 de enero de 2009

Introducció

Els rèptils són un grup d'animals vertebrat. Els rèptils són tetràpodes, i també són amniotes (animals l'embrió dels quals està envoltat per una membrana amniòtica). Estan agrupats dins la classe Reptilia, terme que prové del llatí repere, que vol dir "reptar", "arrossegar-se".
Els rèptils es troben a tots els continents excepte a l'Antàrtida, tot i que la seva distribució principal comprèn els tròpics i subtròpics.




Els rèptils es divideixen en 4 grans grups:
Ordre Crocodilia (cocodrils i al·ligàtors): 23 espècies
Ordre Rhynchocephalia (tuatares de Nova Zelanda): 2 espècies
Ordre Squamata (llangardaixos, serps, dragons o gekos, i amfisbaènids): unes 7.600 espècies.
Ordre Testudines (tortugues): unes 300 espècies.


Ademés, s'ha de tindre en comte que els rèptils no poden regular la seva temperatura interna, sinó que depenen del medi on estàn. Tenen que moures entre els diferents llocs per buscar la temperatura i la humitat desitjada.Mantenir rèptils en captivitat, sense dubte es una experiència única.
Aquí deixo diversos comentaris de varies persones, que molt amablement han col·laborat a donar la seva opinió al mantenir rèptils en captivitat:

Paco: "És una manera diferente de entender a estos animales tan curiosos"

Cristian: "Animales incomprendidos, muchas veces se les teme por miedos infundados, por creencias, religion, etc..
La oportunidad de tener un reptil en casa, es una experiencia recomendable, puedes observar su comportamiento, como cazan, sus multiples coloridos,asi como la recreacion de su habitat, puede resultar un elemento muy decorativo y relajante de observar." També afegeix que "La manipulacion de ciertos reptiles como serpientes tranquilas, puede llegar a ser muy relajante (hay centros de belleza que dan masajes con serpientes)"

No hay comentarios:

Publicar un comentario